Centres educatius

La Jove Orquestra Simfònica de la Diputació de Tarragona, formada per més de 90 alumnes, prepara els concerts del cap de setmana a Salou i La Sénia

Sota la direcció de Diego Martín-Etxebarria, els músics prepararan un complex repertori durant una setmana d’estada a Rasquera que culminarà amb dos concerts gratuïts a Salou i La Sénia
  • Publicat09/07/2024

Des d’aquest diumenge 7 de juliol, els 90 joves músics dels tres conservatoris de la Diputació a Tortosa, Reus i Tarragona, que integren la Jove Orquestra Simfònica de la Diputació de Tarragona (JOSDT), comparteixen una setmana de treball intens a la casa de colònies de Rasquera. Sota la batuta del director resident del Teatre de l’òpera de Chemnitz a Alemanya, Diego Martín-Etxebarria, preparen el programa dels concerts que oferiran a les set de la tarda, el dissabte 13 al Teatre Auditori de Salou i el diumenge 14 a la Casa de Cultura de la Sénia.

En aquesta edició s’han convocat més músics del que era habitual en les últimes edicions, ja que el repertori dels concerts exigeix una gran orquestra amb totes les seccions musicals ben representades per executar un complex repertori que inclou peces de Sergei Prokofiev i de Gustav Holst. El programa complet es pot consultar a la web del l’Escola i Conservatori de la Diputació a Tortosa, coordinadora de la JOSDT 2024.

Un projecte pedagògic amb 18 edicions d'història

L'estada anual de la JOSDT és un projecte pedagògic que permet viure la música de manera conjunta durant una setmana d'assajos i convivència. Aquesta és la 18 ena edició que se celebra, cada any coordinada per un dels 3 conservatoris de la Diputació. L'alumnat dels 3 centres d’educació musical de la Diputació a Tarragona, Reus i Tortosa treballa conjuntament, intercanviant experiències i assajant plegats per poder formar una agrupació excepcional. Una experiència que els permet conèixer de primera mà el funcionament d’una gran agrupació musical com és una orquestra simfònica a més de tenir l’oportunitat de treballar sota la direcció d’un reconegut músic de trajectòria internacional. 

Amb els concerts, es culmina una setmana de feina intensa amb la projecció externa de tota la feina realitzada, a més de donar visibilitat a la tasca pedagògica que es du a terme als Conservatoris de la Diputació.

L'alumnat prepara els concerts
L'alumnat prepara els concerts
Cartell dels concerts de la JOSDT
Cartell dels concerts de la JOSDT