Centres educatius

Més d’un miler de persones celebren el 70è aniversari del Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona amb un concert multitudinari

Prop de 300 intèrprets vinculats durant aquests anys al centre han ofert un emotiu espectacle musical al Palau de Fires i Congressos de Tarragona
  • Publicat22/03/2024

Més d’un miler de persones han celebrat aquest divendres a la tarda el 70è aniversari dels orígens del Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona amb un concert multitudinari que ha omplert de gom a gom el Palau Firal i de Congressos de Tarragona. Prop de 300 músics han ofert aquest espectacle musical, entre alumnes, exalumnes, professors i exprofessors que han format part de la història del centre.

El diputat delegat de Promoció Social i Cultural de la Diputació, Óscar Sánchez, ha estat l’encarregat d’inaugurar l’acte, al qual també hi han assistit la diputada Mercè Martorell, a més d’altres autoritats com el delegat del Govern a Tarragona, Àngel Xifré; la regidora de Tarragona Elisa Vedrina; el president del Consell Comarcal, Salvador Budesca, i alcaldes d’altres municipis, entre d’altres.

El concert ha comptat amb la participació de diferents grups i agrupacions del Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona. En concret, hi han actuat el Grup de Vent Metall, el de Guitarres amb guitarristes exalumnes convidats, els Cors d’Escola d’Escola, el Grup de Clarinets, l’Orquestra amb solistes de piano, la Banda amb solistes de l’Aula de Cant i el Grup de Percussió.

Emmarcat també en la celebració del 70è aniversari, el centre ha organitzat un cicle de concerts en diferents espais de la ciutat que han estat seu del conservatori. Divendres 12 d'abril a l'Antic Ajuntament; divendres 19 d'abril a l'Antiga Audiència; i dissabte 27 d’abril a l’actual conservatori, a la Casa Montoliu situada al carrer dels Cavallers, 10 de Tarragona.

Els orígens del Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona arrenquen el 1939 quan es va crear el ‘Instituto Musical de Tarragona’, per donar sortida a les inquietuds musicals de la ciutat. La Diputació de Tarragona, el juliol de 1954, va assumir la gestió del Conservatori de Música de Tarragona, al carrer Major 39, on hi havia l’antiga escola La Normal. En aquest nou centre s’hi realitzarien classes d’orientació per a cursos superiors de música i el van integrar gran part de la plantilla de docents del ‘Instituto Musical de Tarragona’.

Des dels orígens, més de 15.000 músics s’han format al centre. Actualment, el Conservatori de Música ofereix estudis de Grau Professional, uns estudis professionalitzadors que capaciten l’alumnat per realitzar els Ensenyaments Superiors de Música. S’hi poden cursar divuit especialitats instrumentals: cant, piano, oboè, percussió, orgue, fagot, violí, viola, violoncel, contrabaix, guitarra, clarinet, trompeta, trompa, flauta travessera, saxòfon, trombó de vares, tuba i bombardí. Cada curs es graduen una quarantena de músics.

De les aules del Conservatori de Música han sorgit excel·lents professionals de la música, alguns formen part de prestigioses orquestres europees. Els compositors Sergi Guasch i Carlota Baldrís, la soprano Marta Mathéu, el guitarrista Darío Barroso, el baríton Àngel Òdena, els pianistes Xavier Torres o Jordi Camell, la guitarrista Carmen Becerra o el músic Daniel Espasa són alguns dels noms de reconegut prestigi que han passat per les aules del Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona.

Durant el concert han actuat diverses agrupacions i grups, en total 300 músics
Durant el concert han actuat diverses agrupacions i grups, en total 300 músics
El diputat delegat de Promoció Social i Cultural, Óscar Sánchez, durant l'acte
El diputat delegat de Promoció Social i Cultural, Óscar Sánchez, durant l'acte
Un moment del concert d'aquesta tarda al Palau Firal i de Congressos de Tarragona
Un moment del concert d'aquesta tarda al Palau Firal i de Congressos de Tarragona