Carreteres

La millora de la seguretat de la carretera TP-2031 culmina amb la inauguració dels trams que van des de l’Argilaga, passant per Bràfim, fins a l’enllaç amb la C-51

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, inaugura a Bràfim els dos darrers trams que la institució ha condicionat d’aquesta carretera, considerada un eix vertebrador del Camp de Tarragona
  • Publicat22/04/2022

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha inaugurat aquest dijous els dos últims trams de la carretera TP-2031, un cop finalitzades les obres de millora realitzades. Es tracta del tram TV-2034 a la C-51, que té 4,4km de longitud i comprèn 4 interseccions directes d’accés al municipi de Bràfim, i el tram que uneix l’Argilaga amb l'enllaç amb la TV-2034, dividit en dos trams diferenciats, amb una longitud total de 5,14km. Finalitza així la renovació del traçat de la carretera TP-2031, que comunica la ciutat de Tarragona amb la rotonda d’enllaç amb la carretera C-51 (que uneix el Vendrell i Valls) i la TP-2022 (que va fins el Pont d’Armentera) i que s’ha realitzat per fases durant els darrers anys. Aquesta és una de les actuacions més rellevants a la xarxa de carreteres de la Diputació, que constava com una de les prioritàries al Pla Zonal de la  institució 2020-2035.

La inauguració oficial d’aquestes darreres millores s’ha fet a Bràfim, amb la participació de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; l’alcalde de Bràfim, Xavier Rius i Garcia; l’alcalde de Nulles, Jordi Sànchez, i el diputat delegat de l’Àrea del Servei d’Assistència al Territori, Miquel Subirats. Els alcaldes dels altres municipis afectats pel projecte també hi ha estat presents: Renau, la Secuita, Alió, Vilabella i Vila-rodona.  Per part de la Diputació també hi han assistit el vicepresident primer, Quim Nin, i les diputades Marta Blanch, Camí Mendoza i Carme Ferrer.

Durant la seva intervenció, Noemí Llauradó ha destacat que el condicionament d’aquesta carretera és “una obra molt important per als veïns i veïnes de diversos municipis, també per a tota la comarca. Es tracta d’una via amb una elevada confluència de trànsit i compta amb un nombre considerable de ciclistes. La intervenció era del tot necessària”. Llauradó ha posat de manifest que la inversió en la xarxa de carreteres que depenen de la Diputació “esdevé una de les prioritats de la nostra institució, que s’emmarca en el Pla de Mandat i que té com a objectiu garantir l’equilibri territorial i la igualtat d’oportunitats entre el camp i la ciutat.”

Els darrers trams renovats de la TP-2031

L’últim tram renovat és el situat entre la rotonda amb la carretera TV-2034 que va de Valls a Vilabella i la rotonda amb la carretera C-51, que va de Valls al Vendrell i la carretera TP-2002, que va cap a Santes Creus i fins al Pont d’Armentera. Té 4,4km de longitud, circumval·la la localitat de Bràfim i comprèn 4 interseccions directes d’accés al municipi de Bràfim, 2 accessos al polígon industrial Alió-Bràfim, diversos accessos a camins i finques i diferents revolts. L’objectiu de l’actuació ha estat millorar la seguretat de tots els usuaris d’aquesta carretera i ha consistit en l’eixamplament de la via per assolir una amplada mínima de 9 metres, amb carrils de circulació de 3 metres i vorals d’1,5 metres d’amplada. S’han millorat els revolts existents i les interseccions, amb rotondes o amb reordenació de la circulació. També s’han fet obres complementàries, com la millora del drenatge, l’enllumenat i la retolació.

Prèviament a aquest tram s’han condicionat dos trams diferenciats de la carretera TP-2031 entre la sortida de l’Argilaga fins a la rotonda que uneix aquesta carretera amb la TV-2034. El primer tram té una longitud de 3.074 metres i és des del punt quilomètric 11+680, després de la sortida nord de l’Argilaga, i el punt quilomètric 14+754, a la intersecció rotonda amb la carretera TV-2035. El segon tram té una longitud de 2.064 metres i és des del punt quilomètric 15+600 i el punt quilomètric 17+664, rotonda amb la carretera TV-2034. S’hi ha millorat el traçat, ampliant la carretera assolint una calçada de 6 metres d’amplada i vorals laterals d’1,5 metres. S’ha millorat també el drenatge i l’enllumenat, entre d’altres actuacions.

En totes dues intervencions s’ha contribuït al desplegament de la fibra òptica, amb la canalització d’infraestructura.

A Bràfim, la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó ha aprofitat aquesta inauguració per visitar la placeta Prayssac, que l’ajuntament vol millorar, i l’avinguda Alt Camp, que està previst millorar gràcies al suport econòmic del Pla d’Acció Municipal (PAM) de la Diputació. A més, s’ha apropat a l’Agrobotiga de la Cooperativa Agrícola de Bràfim i a Cal Garriga. Vermut Padró & Co.   

Inauguració dels darrers trams renovats de la TP-2031.
Inauguració dels darrers trams renovats de la TP-2031.
Imatge de la presentació de les actuacions fetes.
Imatge de la presentació de les actuacions fetes.