Treballar i Emprendre

Una nova edició dels Premis InJUè fomenta l’esperit emprenedor dels més joves

Més de 400 alumnes de secundària han participat enguany en aquest certamen organitzat per la Diputació i la URV. Aquest divendres s’han lliurat els guardons en un acte celebrat a l’Auditori Diputació.
  • Publicat22/04/2022

Més de 400 alumnes de 18 centres educatius del Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre i el Baix Penedès han participat a la darrera edició dels Premis InJUè Emprèn Dipta.cat. El certamen, impulsat per la Diputació de Tarragona conjuntament amb la Càtedra d’Emprenedoria de la Universitat Rovira i Virgili, va néixer l’any 2019 amb l’objectiu de fomentar l’esperit emprenedor entre els joves. Aquest divendres s’han lliurat els premis en un acte celebrat a l’Auditori Diputació, que ha comptat amb la participació de la diputada delegada d’Ocupació i Emprenedoria, Carme Ferrer, i el director de la Càtedra d’Emprenedoria de la URV, Xavier Càmara.

El projecte Tarraco Weekend, creat per 9 alumnes de l’Institut Sant Pere i Sant Pau (Tarragona), s’ha endut el premi en la Categoria ESO per l’organització d’activitats d’oci pels caps de setmana. En la Categoria Batxillerat, el projecte premiat ha estat About Equality, d’alumnes del Col·legi Santa Teresa de Jesús (Tarragona); es tracta d’un formació sexual per a escolars per tal de trencar estereotips i acabar amb la discriminació per sexe i gènere. D’altra banda, alumnes de l’Institut Domènech i Montaner (Reus) s’han endut el guardó en la Categoria Cicles Formatius Grau Mitjà pel projecte Mobicycle, que promou el reciclatge de mòbils en desús. Finalment, en la Categoria Cicles Formatius de Grau Superior el guanyador ha estat el projecte MiC: Ment i Color, de l’Institut de l’Ebre (Tortosa), que proposa un casal “virtual” per afavorir les relacions entre la gent gran.

Els quatre projectes guanyadors rebran un premi de 1.000€ que els centres educatius podran destinar al foment dels valors emprenedors entre el seu alumnat. A més, també s’han lliurat quatre reconeixements, un per a cadascuna de les categories, dotat en 500€: Mans a l’obra, de l’Institut Joan Guinjoan (Valls); No tags, No judge, de l’Institut Vila-seca (Vila-seca); Minerva, de l’Institut Baix Camp (Reus) i Initlab, de l’Institut Montsià (Amposta). En total, s’hi han presentat 64 projectes, que s’han creat a centres educatius de Tarragona, Reus, Salou, El Vendrell, Tortosa, Amposta, Batea, Valls, Riudoms, i Vila-seca. El desenvolupament del treball s’ha fet partint de les formacions que Petits Enginyers ha ofert a l’alumnat.

Durant l’acte de lliurament dels Premis InJUè Emprèn Dipta.cat, la diputada d’Ocupació i Emprenedoria de la Diputació, Carme Ferrer, ha destacat que “l’objectiu és complementar la formació dels joves en valors emprenedors per afavorir la generació de projectes empresarials i fomentar l’autoocupació com una opció viable per a la realització professional”. D’altra banda, el director de la Càtedra de la URV, Xavier Cámara, ha destacat la qualitat del tots els projectes presentats, els quals destaquen per la seva dimensió social i mediambiental, més enllà dels criteris econòmics.

L’acte ha comptat amb la participació d’Albert Prat, Co-founder i CEO de Prat International Bands, qui ha compartit la seva experiència amb els joves emprenedors amb la xerrada “L’aventura d’emprendre online: de 0 a 37 milions d’euros de facturació”.

Foto de grup dels creadors del projectes guanyadors dels Premis InJUè
Foto de grup dels creadors del projectes guanyadors dels Premis InJUè
L'acte s'ha celebrat a l'Auditori Diputació
L'acte s'ha celebrat a l'Auditori Diputació

Més informació