La Diputació

La presidenta de la Diputació de Tarragona assisteix a la XXVI Assemblea de l’Associació Catalana de Municipis

L’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, ha estat escollida nova presidenta de l’entitat
  • Publicat15/09/2023

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha assistit aquest divendres a la XXVI Assemblea de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) que s’ha celebrat a Lloret de Mar i durant la qual ha estat escollida nova presidenta de l’entitat Meritxell Budó que pendrà el relleu a l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler.

En el seu discurs d’investidura, la nova presidenta ha posat en relleu que el món local sempre ha estat al costat de les institucions del país en la defensa dels drets i llibertats, ha destacat l’increment d’alcaldesses en aquest mandat (passant del 23 al 27% del total d’alcaldes i alcaldesses catalans) i posant en valor que l’ACM tindrà una presidenta. Meritxell Budó és la segona dona que lidera l’entitat municipalista, des de la seva constitució l’any 1981. Anteriorment, només hi havia hagut una presidenta, Pilar Blasco, que va presidir l’entitat del 1999 al 2001. La nova presidenta de l’ACM, Meritxell Budó, és la 13ª persona que presideix l’entitat municipalista en els 42 anys d’història i ja havia estat vinculada amb l’ACM com a vocal del Comitè Executiu del 2011 al 2019, quan van presidir el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

L’Assemblea, que ha tingut lloc al Palau de Congressos Costa Brava de Lloret de Mar, que ha comptat amb més de 150 alcaldes i alcaldesses d’ens locals associats a l’entitat municipalista,  i ha servit per aprovar la composició de al nova executiva de l'ACM i per fer balanç.

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques és l’entitat municipalista amb més representació al territori, ja que agrupa els 947 ajuntaments associats. També representa els 40 consells comarcals i el Conselh Generau d’Aran i 29 Entitats Municipals Descentralitzades. Les quatre diputacions provincials també són socis de l’ACM, juntament amb 7 consorcis i mancomunitats.

 

La presidenta de la Diputació diposita el seu vot durant l'assamblea de l'ACM
La presidenta de la Diputació diposita el seu vot durant l'assamblea de l'ACM
XXVI Assemblea de l’Associació Catalana de Municipis
XXVI Assemblea de l’Associació Catalana de Municipis