Turisme

El turisme nàutic de les Terres de l’Ebre es promociona a Alemanya

El Patronat de Turisme de la Diputació, juntament amb l’Ajuntament de la Ràpita, Ports de la Generalitat i la Cambra de Comerç de Tortosa, participa a la fira Boot Düsseldorf, una de les cites principals del sector dels esports nàutics
  • Publicat24/01/2023

Els membres de Delta Ebre Port - el Patronat de Turisme de la Diputació, l’Ajuntament de la Ràpita, Ports de la Generalitat i la Cambra de Comerç de Tortosa- participen a la fira Boot Düsseldorf fins el proper diumenge 29 de gener per tal de reforçar l’activitat nàutica i les rutes de xàrter nàutic a la costa de les Terres de l’Ebre. El certamen arriba aquest any a la seva 54ena edició, líder del sector dels esports nàutics, que aplega a professionals i compradors de tots el món.

Camí Mendoza, vicepresidenta de la Diputació i vicepresidenta del seu Patronat de Turisme, encapçala la representació ebrenca a Düsseldorf. Des del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona a les Terres de l’Ebre, juntament amb la resta d’entitats del territori representades a la marca Delta Ebre Port, es dona a conèixer al públic de la fira el potencial del litoral ebrenc per a la pràctica dels esports nàutics. Es vol captar l’interès dels turistes que vulguin fer rutes marítimes en un paratge natural únic que és Reserva de la Biosfera, les Terres de l’Ebre.

El gruix de la demanada del xàrter nàutic és internacional, sent aquests mercats internacionals els que ajuden a distribuir de millor manera l’activitat turística al llarg de l’any.  A més, en tractar-se de navegació a vela s’alinea amb l’estratègia de desenvolupament sostenible de la destinació Terres de l’Ebre.

El port de la Ràpita és el port base de les tres rutes de xàrters nàutics que hi ha a les Terres de l’Ebre. L’itinerari nord transcorre pels ports de l’Ampolla, l’Ametlla de Mar i Calafat, mentre que l’itinerari sud va des del port de les Cases d’Alcanar, passant pels ports del nord de Castelló, com ara Vinaròs, Benicarló, Peníscola fins a arribar al parc natural de les Illes Columbretes. A més a més, hi ha un tercer itinerari d’anada i tornada que va des de la Ràpita a les Illes Balears.

Representació institucional de les Terres de l'Ebre a la fira.
Representació institucional de les Terres de l'Ebre a la fira.
Camí Mendoza, vicepresidenta de la Diputació i del seu Patronat de Turisme
Camí Mendoza, vicepresidenta de la Diputació i del seu Patronat de Turisme