L'Albiol

L'Albiol

Municipi

Comarca: El Baix Camp
Habitants: 500
Extensió: 20,34 km²

Nuclis de població: L'Albiol, Bonretorn, les Masies Catalanes. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

El municipi de l'Albiol es troba a la zona nord-est de la comarca del Baix Camp. Destaquen com a llocs d'interès les runes del Castell d’estil arquitectònic romànic; l’església parroquial de Sant Miquel del segle XVIII, que va ser edificada damunt d’una antiga església romànica; els masos com el Sord de 1335 o el Bonretorn de 1313 i la Villa Urrutia, una construcció emblemàtica, datada l’any 1913, situada al mig de les Masies Catalanes i testimoni modernista tant pel que fa a l’edificació com pels seus voltants enjardinats.

L’Albiol està situat dins del futur Parc Natural de les Muntanyes de Prades. Actualment és creuat pel GR 65-5, també conegut com el camí de Sant Jaume. Té xarxes pel senderisme i el BTT, cingles per poder practicar l’escalada, coneguts arreu, com: Ca l’Isabel, lo Raval, lo Soterrani... Els amants dels bolets poden trobar varietats pròpies de boscos de pins, d’alzines i de roures.

Anys enrera s’havien explotat mines de plom, plata, platí i les pedreres de jaspi. També havia estat important la indústria de l'aiguardent així com l’existència de tres molins paperers. Actualment no hi ha indústria, però l'Albiol ha esdevingut lloc d'estiueig i els seus paratges atreuen amants de la natura que disposen de camins ben senyalitzats.

Ajuntament de l'Albiol

Alcalde/essa: Andreu Carrasco Sardà
Secretari/ària: Neus Bové Baiget
Telèfon: 977 846 160
Fax: 977 815 450
A/e: ajuntament@albiol.cat
Web: www.albiol.cat

Adreça
Pl. Sant Miquel, 5
L'Albiol - 43479