Alcanar

Alcanar

Municipi

Comarca: El Montsià

Habitants: 9434

Extensió: 47,07 km²

Nuclis de població: Alcanar, Alcanar Costa, Alcanar Platja, Atzavara, Camí del Llop, les Cases dʼAlcanar, la Fonda, la Martinenca, Montecarlo, Montsià Mar, Morralla, les Oliveres, la Pau, la Selleta, Serramar, Solimar, Sota Montsià, Torres, les Tres Palmeres, la Unió. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Alcanar està situat a la comarca del Montsià. Destaquen, sobretot, les Cases d’Alcanar, el barri marítim de pescadors que s'estén al llarg de la costa. Dista uns quatre quilòmetres d'Alcanar i s'ha convertit també en un centre d'estiueig, amb un port pesquer i esportiu on hi ha la seu del Club Nàutic d'Alcanar. Molts són els atractius d’aquest singular i pintoresc poble, però dos el caracteritzen al màxim: la seva cuina marinera tradicional i la tranquil·litat de les seves platges. També ofereix una proposta de rutes de natura adreçada als amants de l’excursionisme i el senderisme amb la Pujada a la Cogula, l’Itinerari Literari Trinitari Fabregat (Pujada a la Torreta), el Camí de Sant Jaume (Ramal) i per la costa, un Circuit eco-turístic de l’Estanyet a Sòl de Riu (carril verd).

El nucli principal d’Alcanar està situat a 3 km de la façana costanera. Té edificis interessants com: l’ermita del Remei, des d’on es pot gaudir d’una vista del Mediterrani que abasteix des de la badia dels Alfacs fins als ports de Benicarló i Penyíscola; les cases del Marquès, dels Suñer i dels O’Connor, les famílies més poderoses de la vila, o la Cisterna del Vall, una edificació del 1600 que emmagatzemava fins a 1.200.000 litres d’aigua de capacitat.

L'economia del municipi està basada fonamentalment en el sector serveis, tot i que hi ha moltes empreses relacionades amb l'agricultura, dedicades a la comercialització de cítrics i productes d'horta. A més, hi ha una empresa cimentera.

Ajuntament d'Alcanar

Alcalde/essa: Joan Roig Castell

Secretari/ària: Andrea Cervera Prieto

Telèfon: 977 732 013

Fax: 977 730 790

A/e: ajuntament@alcanar.cat

Web: www.alcanar.org

Adreça

C. Generalitat, 10

Alcanar - 43530