El Montsià

El Montsià

Comarca

Capital: Amposta
Habitants: 68263
Extensió: 735,40 km²

El Montsià, la comarca més meridional de Catalunya, comprèn part del Delta i del riu Ebre, del massís del Port, de la plana Litoral, de les serres de Montsià i de Godall, i del pla de la Galera. Aquesta diversitat geogràfica dóna lloc a una gran varietat de paisatges que contrasten entre si. Destaca el patrimoni natural de la comarca amb el Parc Natural del Delta de l’Ebre i el Parc Natural dels Ports, als quals cal afegir altres espais d’interès natural: la serra de Montsià, la serra de Godall, el barranc de la Galera i els secans del Montsià.

La riquesa cultural és herència de les diverses cultures que s’han establert al territori al llarg dels temps i que han deixat com a petjada un patrimoni extens, que inclou des de pintures rupestres del neolític fins edificis modernistes, passant per construccions medievals, barraques, etc. Però aquest llegat cultural també es plasma en elements menys tangibles com les festes tradicionals, molt arrelades i d’àmplia participació popular; i en una rica i variada gastronomia, elaborada amb uns ingredients de primera qualitat.

Dotze pobles formen la comarca del Montsià, cadascun amb el seu caràcter i les seves peculiaritats. Els seus visitants es poden endinsar a poc a poc en aquesta gran riquesa de paisatges i patrimoni.

Consell comarcal del Montsià

President/a: Joan Roig Castell
Telèfon: 977 704 371
Fax: 977 705 946
Web: www.montsia.cat
A/e: consell@montsia.cat

Adreça
Pl. Lluís Companys, s/n
Amposta - 43870

Municipis de la comarca