Alfara de Carles

Alfara de Carles

Municipi

Comarca: El Baix Ebre

Habitants: 376

Extensió: 63,87 km²

Nuclis de població: Alfara de Carles. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Alfara de Carles es troba enclavat dins del Parc Natural dels Ports, amb tots els atractius patrimonials, culturals i naturals que això comporta. Entre d'altres, trobem el Centre d'Educació Ambiental del Parc Natural dels Ports i la celebració anual de la Fira del Rovelló que inclou: plats típics de muntanya elaborats amb bolets i rovellons fets pels restaurants locals, el concurs del Rovelló i de fotografia, presentacions de llibres, exposicions, tallers, rutes, etc.

El municipi d'Alfara de Carles és situat a la part ponentina de la comarca, al massís dels Ports de Beseit. El terme és drenat per: el barranc de la Conca, on hi ha el despoblat de Carles i el paratge del Toscar; el barranc de la Vallfiguera, que és la capçalera del barranc de la Cervera; i el barranc del Llop, a l'esquerra del qual hi ha el poble d'Alfara situat dalt d'un petit turó (334 m) que domina la fondalada, estreta però ben aprofitada per al conreu de l'olivera i de l'ametlla.

En contrast amb l’aridesa de la vall del Llop, la de la Conca és força rica en vegetació i amb abundoses i cabaloses fonts. A les cotes més altes ressalta una frondosa vegetació amb boscs de pi blanc i pi roig, que antigament havien estat explotats; també hi ha carrascars, cada cop més escassos. El matollar és ocupat per ginestes, romanins, esbarzers, argelagues, coscolls i margallons, la fibra dels quals ha estat molt utilitzada per a la confecció de cabassos.

Ajuntament d'Alfara de Carles

Alcalde/essa: Jordi Forné Ribé

Secretari/ària: Pere Sanmartí Millan

Telèfon: 977 455 005

Fax: 977 455 005

A/e: jroyo@alfaracarles.cat

Web: www.alfaracarles.cat

Adreça

C. Nou, 4 - C. de Dalt

Alfara de Carles - 43528