El Baix Ebre

El Baix Ebre

Comarca

Capital: Tortosa
Habitants: 78011
Extensió: 1.002,70 km²

La comarca del Baix Ebre, situada a l'extrem meridional de Catalunya, configura, juntament amb la Ribera d'Ebre, Terra Alta i Montsià, una regió natural al voltant del riu Ebre coneguda com a Terres de l'Ebre. Esdevé un nexe entre Catalunya, València i Aragó. La formen 14 municipis i la seva capital de comarca és Tortosa, un important centre agrícola, comercial i industrial.

El Baix Ebre alberga dos parcs naturals: el Parc Natural dels Ports i el Parc Natural del Delta de l'Ebre, dos paratges de gran riquesa paisatgística, natural i animal. La diversitat de paisatges que caracteritza les Terres de l'Ebre ofereix una enorme riquesa de productes, naturals i cultivats, reconeguts arreu tant per la seva qualitat com per la seva diversitat. Aquests productes, amb reconeixements com la Denominació d'Origen Protegida i la Indicació Geogràfica Protegida, són la base de la cuina tradicional de les Terres de l'Ebre i un dels seus principals atractius turístics.

Tot i que l'agricultura continua essent una de les activitats més importants de la comarca, el sector més desenvolupat ha estat el de serveis. Hi ha un ampli sector de la població dedicat a l'oleïcultura, al cultiu de l'arròs, dels cítrics i dels productes de l'horta. El teixit industrial i d'empreses de serveis que s'ubiquen en diversos polígons industrials també han esdevingut importants pel desenvolupament econòmic del territori.

Consell comarcal del Baix Ebre

President/a: Xavier Faura i Sanmartín
Telèfon: 977 445 308
Fax: 977 445 397
Web: www.baixebre.cat
A/e: ccbe@baixebre.cat

Adreça:
Av. de Barcelona, 166
Tortosa - 43500

Municipis de la comarca