L'Ametlla de Mar

L'Ametlla de Mar

Municipi

Comarca: El Baix Ebre
Habitants: 6866
Extensió: 66,86 km²

Nuclis de població: L'Ametlla de Mar, l’Àlia, Calafat, la Cala Nova, l’ Estany, l’Hidalgo, Marina de Sant Jordi, Racons, les Roques Daurades, Sant Jordi d’Alfama, les Tres Cales. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

El municipi destaca per les seves platges i cales, i pel GR 92, un sender de Gran Recorregut. També trobem les Fortificacions, construïdes durant la Guerra Civil i situades aproximadament a uns 3 km al sud-oest del poble, al costat de la platja i port natural de l'Estany. L’emplaçament d’aquest complex militar ve donat per la seva privilegiada situació dominant tot el Golf de Sant Jordi. Es poden fer visites guiades que inclouen la visita a l’interior de Les Fortificacions, espai que recentment s’ha restaurat i museïtzat.

L'Ametlla de Mar es troba situada gairebé al centre del Golf Sant Jordi, al sud de Catalunya, concretament al límit nord-est de la comarca del Baix Ebre, banyada per 14 km d'aigües del mediterrani occidental, entre el Cap de Terme al nord i el barranc de l'Àliga al sud. Limita al sud amb el terme del Perelló, al nord-oest amb el de Tivissa i al nord-est amb el de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant.

La pesca continua sent una de les principals activitats del poble. El moll de l'Ametlla compta amb un conjunt de barques que es dediquen a les arts de l'arrossegament, l'encerclament, el trasmall, etc., i compta també amb la primera flota de tonyinaires del Principat. L'altra activitat econòmicament potent del poble és el turisme i el sector serveis, que impulsen, conjuntament, la creació de nous establiments locals per donar un millor servei a tots els turistes de l'Ametlla de Mar.

Ajuntament de l'Ametlla de Mar

Alcalde/essa: Jordi Gaseni Blanch
Secretari/ària: Maria Àngels Benedicto Clarin

Telèfon: 977 456 000
Fax: 977 456 838
A/e: ajuntament@ametllamar.cat
Web: www.ametllamar.cat

Adreça
C. Sant Joan, 55
L'Ametlla de Mar - 43860