L'Ampolla

L'Ampolla

Municipi

Comarca: El Baix Ebre
Habitants: 3277
Extensió: 35,65 km²

Nuclis de població: L'Ampolla, Ampollamar, Cap-roig, los Pinets, el Roquer. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

L'Ampolla és un municipi de la comarca del Baix Ebre. Dins del terme municipal es troba la Bassa de les Olles, un dels ecosistemes més característics del Delta de l'Ebre. És una bassa litoral connectada directament amb el mar i envoltada d'arrossars. El cicle productiu de l'arròs condiciona les oscil·lacions en el nivell de salinitat de la terra, la qual cosa té una incidència molt estreta amb la gran diversitat de vegetació, peixos i ocells que hi conviuen. Acull una important població nidificant d'aus aquàtiques, com flamencs, ànecs collverds, agrons blancs, blauets o camallargues, a més d'una gran riquesa vegetal.

La història de l'Ampolla està estretament vinculada a la pesca i al trànsit marítim. En els seus primers orígens, l'Ampolla havia estat un antic hostal del camí ral de Tarragona a València. Tanmateix, durant el segle XX, el principal episodi històric de l'Ampolla fou la lluita per la segregació del terme del Perelló per tal de constituir-se en municipi independent.

Quant a l'economia municipal, les activitats agrícoles se centren en el conreu de l'arròs, a la zona meridional del municipi, i de l'olivera al secà. De tota manera, les principals fonts d'ingressos es concentren en els serveis i la pesca. Amb relació a aquesta darrera activitat, que ocupa una bona part de la població, hi ha una depuradora de marisc que disposa també de vivers d'ostres, musclos i cloïsses. Un altre puntal econòmic de la població és el sector turístic, atret per unes platges que van des de sorra fina amb aigües tranquil·les i poca profunditat fins a platges de pedra petita envoltades de penya-segats de tonalitats rogenques.

Ajuntament de l'Ampolla

Alcalde/essa: Francesc Arasa i Pascual
Secretari/ària: Maria Luisa Muley Sales
Telèfon: 977 460 547
Fax: 977 593 380
A/e: aj.ampolla@altanet.org
Web: www.ampolla.cat

Adreça
Pl. Manel Ferré, 3
L'Ampolla - 43895