Amposta

Amposta

Municipi

Comarca: El Montsià
Habitants: 21115
Extensió: 138,31 km²

Nuclis de població: Amposta, la Carrova, les Comes, l’Encanyissada, l’Enclusa, l’Esquerra, l’Eucaliptus, el Mas d’en Carrasca, Montsianell, l’ Oriola, els Panissos, el Poblenou del Delta, la Taulada. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Situada a la comarca del Montsià, Amposta és la capital del delta de l’Ebre i ofereix una àmplia oferta turística durant tot l’any. La natura és un dels seus atractius turístics que ens sorprèn amb el seu paisatge d’arrossars inacabables que canvien segons l’època que es visiten. Vora el litoral trobem llacunes, canyissars, barraques i platges verges de sorra fina.

Destaquen les diades dedicades a la gastronomia i als productes de la terra, com la Festa de la Carxofa (al febrer), la Diada del Musclo (al juny), la Diada de l’Arròs (a l’octubre) i la Fira de Mostres (al desembre). Però Amposta també ofereix edificis d’interès modernista com són la Casa Fàbregues, la Morales-Talarn o la Casa Macià, situats en la major part a l'avinguda de la Ràpita, la principal artèria comercial.

El canal de la Dreta de l'Ebre ha tingut un paper fonamental en l'agricultura d'aquesta zona. L'arròs és el cultiu que domina el paisatge agrícola del terme, però també el d'hortalisses i cítrics (taronges i mandarines). Actualment, les principals explotacions ramaderes són dedicades al bestiar porcí i a l'aviram, tot i que també hi ha cria de bestiar oví, boví, cabrum i conills. La pesca fluvial, de llarga tradició, és especialment important a l'Encanyissada. El procés d'industrialització de la ciutat s'ha basat principalment en el sector alimentari, dedicat a la manipulació dels productes de la zona, principalment l'arròs i els d'horta.

Ajuntament d'Amposta

Alcalde/essa: Adam Tomàs Roiget
Secretari/ària: Maria Cinta Vidal Bayarri
Telèfon: 977 700 057
Fax: 977 704 132
A/e: ajuntament@amposta.cat
Web: www.amposta.cat

Adreça
Pl. de l'Ajuntament, 3-4
Amposta - 43870