Arbolí

Arbolí

Municipi

Comarca: El Baix Camp
Habitants: 127
Extensió: 20,78 km²

Nuclis de població: L'Arbolí. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Arbolí se situa a la zona nord de la comarca del Baix Camp, fent límit amb la del Priorat. L'edifici més notable del poble és l'església de Sant Andreu, neoclàssica, de tres naus, cor i campanar. L'any 1936 fou cremada. L'antiga rectoria és utilitzada ara com a refugi de muntanya. També es considera d’interès l'ermita de Sant Pau, situada damunt del poble; sembla que ja existia al s. XIII. L'edifici actual és una petita capella, la qual s'ha restaurat recentment, i s'hi pot arribar per pista forestal asfaltada.

El municipi està situat en un replà a l'extrem nord-oest de les muntanyes de Prades. El terme és força accidentat i el drena el barranc de l'Arbolí, afluent del riu Siurana, a ponent del poble.

La brolla i la pineda ocupen unes tres quartes parts del terme. A més d'unes 25 ha d'horta, la principal collita són les avellanes en terres de secà. Els antics ramats han quedat molt reduïts. Antigament funcionaven 4 molins de paper d'estrassa i un de fariner, actualment enrunats o abandonats. Hi ha també dos mines de coure sense explotar.

Ajuntament d'Arbolí

Alcalde/essa: Magda Seriol Samarra
Secretari/ària: Fernando Moreno Asunción
Telèfon: 977 816 014
Fax: 977 816 014
A/e: aj.arboli@altanet.org
Web: www.arboli.altanet.org

Adreça
Pl de l'Església (C. Major, 20)
Arbolí - 43365