Barberà de la Conca

Barberà de la Conca

Municipi

Comarca: La Conca de Barberà
Habitants: 471
Extensió: 26,60 km²

Nuclis de població: Barberà de la Conca, Ollers. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

El municipi de Barberà de la Conca està situat al sud-est de la comarca de la Conca de Barberà. El municipi destaca per les seves fortes arrels associacionistes fundant l’any 1894 la Sociedad de Trabajadores Agrícolas del Pueblo de Barberá, la primera cooperativa agrícola de l’Estat espanyol.

Situat a 7 km de Montblanc i a 19 km de Valls, no presenta elevacions importants, només petits tossals entre els quals destaca el Tossal Gros. El municipi és travessat pel riu Anguera, afluent del Francolí, que ens regala l'aigua que brolla en moltes fonts i pous que són interessants per visitar. També destaquen edificis com el Castell de Barberà, on hi trobareu les empremtes de templers i hospitalers, o el celler cooperatiu, construït entre 1920 i 1921 per l’arquitecte Cèsar Martinell i que fou declarat bé cultural d'interès nacional en la categoria de monument històric l'any 2002.

La base econòmica és l'agricultura, dedicada especialment al secà. Hi predomina la vinya seguida dels cereals. També és present la fruita seca, especialment l'ametller. Una de les activitats principals, paral·leles a l'agricultura, és l'elaboració de vins i cava.

Ajuntament de Barberà de la Conca

Alcalde/essa: Marc Rovira Miró
Secretari/ària: Martí Pérez Roig
Telèfon: 977 887 010
Fax: 977 887 411
A/e: ajuntament@barberadelaconca.cat
Web: www.barberadelaconca.cat

Adreça
C. Major, 12
Barberà de la Conca - 43422