La Conca de Barberà

La Conca de Barberà

Comarca

Capital: Montblanc
Habitants: 19947
Extensió: 650,20 km²

La Conca de Barberà és una comarca de Catalunya situada al nord de la província de Tarragona. La formen 22 municipis, que inclouen 56 nuclis de població, distribuïts bàsicament en tres unitats fisiogràfiques ben definides: la Conca, la Baixa Segarra i les muntanyes de Prades. La comarca és una cruïlla de camins entre les terres de Tarragona, de Lleida i de Barcelona amb Santa Coloma de Queralt com a nucli de referència.

El seu entorn rural ofereix un ventall de possibilitats de lleure, esports, allotjaments, gastronomia, cultura, art, tradicions, activitats, natura i rutes. El Reial Monestir de Santa Maria de Poblet, inclòs a la Ruta del Cister, ha esdevingut una injecció indiscutible per al turisme de la comarca. La Conca de Barberà s'ha convertit en un territori ideal pels amants del senderisme i la pràctica de BTT amb grans recorreguts com el GR 175.

La Conca de Barberà és una comarca eminentment rural, amb una ocupació predominant als serveis i la indústria, i amb una elevada presència de l'agricultura. Pel que fa a la dimensió empresarial, predomina la petita i mitjana indústria, encara que a la comarca també es troben grans empreses.

Consell comarcal de la Conca de Barberà

President/a: Carme Pallàs Gallego
Telèfon: 977 861 232
Fax: 977 862 424
Web: www.concadebarbera.cat
A/e: cccb@concadebarbera.cat

Adreça
Palau Alenyà - C. Sant Josep, 18
Montblanc - 43400

Municipis de la comarca