Bellmunt del Priorat

Bellmunt del Priorat

Municipi

Comarca: El Priorat
Habitants: 273
Extensió: 8,86 km²

Nuclis de població: Bellmunt del Priorat. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Bellmunt del Priorat és un municipi de la comarca del Priorat, situat en un turó enmig de la plana entre muntanyes i travessat pel barranc dels Molins. Degut a la seva llarga tradició minera disposa del Museu de les Mines, un centre d'interpretació de la mineria del plom a la comarca. La mina Eugènia va ser el nucli més important de les explotacions mineres de la conca del Priorat, per les seves dimensions i pel seu rendiment extractiu.

El museu compta amb la rehabilitació d’alguns edificis del conjunt industrial de la mina Eugènia i amb un tram d’uns 700 m de galeries de la primera planta de la mina adequat per a fer visites guiades. També cal destacar la Casa Gran, antiga residència dels cartoixans, possiblement del s. XVIII, i el casal, interessant edifici d’estil modernista.

L'activitat econòmica predominant és l'agricultura. Predomina la vinya, amb la que s'elaboren als seus cellers grans vins de la Denominació d'Origen Priorat. Tot i això, també s'hi conreen oliveres, ametllers i avellaners. La seva cooperativa agrícola, fundada el 1917, agrupa tota la pagesia del poble.

Ajuntament de Bellmunt del Priorat

Alcalde/essa: Francesc Calpe Marquet
Secretari/ària: Núria Sentís Bargalló
Telèfon: 977 830 028
Fax: 977 830 028
A/e: aj.bellmunt@altanet.org
Web: www.bellmunt.altanet.org

Adreça
Pl. Miquel Muntané, 2
Bellmunt del Priorat - 43738