El Priorat

El Priorat

Comarca

Capital: Falset
Habitants: 9160
Extensió: 498,60 km²

El Priorat se situa al bell mig de la serralada Prelitoral a cavall entre el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, i limita amb les comarques del Baix Camp, la Ribera d'Ebre, les Garrigues i la Conca de Barberà. És una comarca muntanyosa i de relleu molt accidentat.

La DOQ Priorat i la DO Montsant són les dues denominacions d'origen vinícoles que acull la comarca del Priorat i que comparteixen una història vinícola que es remunta al segle XII. L’explotació minera de la conca del Siurana ens ha llegat un complex miner metal·lúrgic dels més importants del país, al poble de Bellmunt. És una comarca amb moltes festivitats al voltant de la cultura del vi i del menjar, com la Festa de la Truita amb Suc d’Ulldemolins, la Festa de la Verema a l’Antiga de Poboleda o la Fira del Vi de Falset.

El Priorat és una comarca que viu bàsicament del camp. Al secà destaquen quatre cultius: la vinya, l'olivera, l'avellaner i l’ametller. La ramaderia hi és molt reduïda, pràcticament inexistent, i l'activitat industrial insignificant. Només la capital, Falset, té una important activitat en el sector serveis.

Consell comarcal del Priorat

President/a: Xavier Gràcia Juanpere
Telèfon: 977 830 119
Fax: 977 830 564
Web: www.priorat.cat
A/e: consellcomarcal@priorat.cat

Adreça
Pl. de la Quartera, 1
Falset - 43730

Municipis de la comarca