Benifallet

Benifallet

Municipi

Comarca: El Baix Ebre
Habitants: 723
Extensió: 62,42 km²

Nuclis de població: Benifallet. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

El terme municipal de Benifallet es situa a l'extrem nord de la comarca del Baix Ebre, al límit amb les comarques de la Terra Alta i la Ribera d'Ebre. Un gran atractiu natural de Benifallet són les anomenades coves Meravelles, les més impressionants del conjunt de coves anomenades de l'Aumidiella. Amb una gran riquesa en formacions, mostren estalactites, estalagmites, banderes, gorgs, i fins i tot les anomenades excèntriques, que s'atreveixen a jugar amb la llei de la gravetat en créixer de manera inexplicable en totes les direccions possibles.

Molt accidentat, el municipi s'estén a ambdues ribes de l'Ebre i comprèn la vall del riu, delimitada al SE per les elevacions de les Muntanyes de Cardó, divisòria d'aigües entre l'Ebre i la mar, mentre que per la dreta (NW) la vall del riu resta encaixada i tancada per les serres dels Aligars i de Vallplana i els cims de Portell.

L'economia del terme ha estat des de sempre eminentment agrícola. Les terres d'al·luvió de les riberes foren transformades en horts i sembrats, i als llocs on havia hagut garrofers i sembrats es feren plantacions de presseguers, els fruits dels quals s'exporten a Barcelona. Quan els presseguers comencen a envellir se substitueixen per cítrics, que cobreixen gairebé la totalitat de la ribera; una gran part del seu fruit s'envasa i s'exporta. De fet, l'activitat del municipi és polaritzada per aquests dos conreus. Les oliveres i els ametllers també hi són destacables.

Ajuntament de Benifallet

Alcalde/essa: Mercè Pedret Ramos
Secretari/ària: Xavier Llanos Serral
Telèfon: 977 462 005
Fax: 977 462 289
A/e: aj.benifallet@altanet.org
Web: www.benifallet.org

Adreça
C. Major, 1
Benifallet - 43512