Bítem - Tortosa (EMD)

Bítem - Tortosa (EMD)

Municipi

Comarca: El Baix Ebre
Habitants: 1121
Extensió:

Nuclis de població: Bítem. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Bítem és un poble adscrit al municipi de Tortosa i que està situat al marge esquerre del riu Ebre. És d'agradable visita el Mas del Bisbe, antiga residència episcopal amb el seu pati pòrtic amb un doble sistema de galeries, una estança orientada al riu i la gran sala restaurada i parcialment refeta. Compta, també, amb una capella lateral que un dia, en ésser restaurada, ens oferirà la seva bella imatge, recuperant aquell bell rosetó que és únic per aquest entorn. Tot i que actualment hi ha jardins o zones d'esbarjo, abans el riu arribava al peu de la capella, on desembarcava el bisbe que havia vingut navegant des del palau de Tortosa, on encara existeix la porta de l'embarcador i, sota el carrer, les graonades de pedra que permetien baixar-hi.

El municipi es troba a una altitud de 19 metres sobre el nivell del mar i a uns 5 quilòmetres del nucli de Tortosa, sobre l'estrep de muntanya que es clavava en l'antic llit del riu.

El poble té una economia eminentment agrícola, basada en l'exportació de cítrics, a més de la comercialització de flors cultivades en hivernacles per al mercat nacional i internacional. En menor proporció es dona una producció de fruites i verdures variades, pel mercat local o comarcal, a més del cultiu tradicional de l'olivera i garrofers.

Ajuntament de Bítem - Tortosa (EMD)

President/a: Maria Lourdes Domènech i Mauri
Secretari/ària: M. Cinta Cugat Curto
Telèfon: 977 596 542
Fax: 977 596 542
A/e: bitem@tortosa.cat
Web: www.tortosa.cat/webajt/pobles/bitem/index.asp

Adreça
C. Mn. Cinto Verdaguer, s/n
Bítem - 43510