Les Borges del Camp

Les Borges del Camp

Municipi

Comarca: El Baix Camp
Habitants: 2056
Extensió: 8,24 km²

Nuclis de població: Les Borges del Camp. (Font: Nomenclator oficial de la Generalitat de Catalunya)

Les Borges del Camp és una vila de la comarca del Baix Camp, situada al peu dels contraforts de la serra de la Mussara i les muntanyes de Prades. El terme és relativament pla, travessat per la riera d'Alforja i diversos barrancs d'escassa entitat.

Els orígens de la vila de les Borges del Camp es remunten a la reconquesta, cap a la segona meitat del segle XII, a l'entorn de la parròquia de Sant Bartomeu, vinculada al senyoriu de Ganagot. Al començament del segle XIV va ser una de les set viles o llocs que fundaren la Comuna del Camp, a la qual va pertànyer fins a la seva extinció pel decret de Nova Planta del rei de Castella Felip V. A partir de l'arribada de la democràcia als ajuntaments (1979), les Borges ha experimentat una considerable millora en tots els seus serveis municipals, en l’urbanisme del nucli urbà antic i de l'eixample, i en molts altres aspectes.

La base econòmica tradicional del municipi ha estat l'agricultura i la ramaderia. La construcció d’un polígon industrial ha revifat l’economia del territori. En l’àmbit tradicional i festiu, el govern de la Generalitat va declarar l'any 2010 la Festa Major de les Borges del Camp d'interès nacional i el seu ball de diables, element festiu patrimonial d'interès nacional.

Ajuntament de les Borges del Camp

Alcalde/essa: Joaquim Calatayud Casals
Secretari/ària: Adolf Barceló Penas
Telèfon: 977 817 000
Fax: 977 817 036
A/e: ajuntament@lesborgesdelcamp.cat
Web: www.lesborgesdelcamp.cat

Adreça
C. Mossén Jacint Verdaguer (Pl. de l'Església, 3)
Les Borges del Camp - 43350