Cabacés

Cabacés

Municipi

Comarca: El Priorat
Habitants: 302
Extensió: 31,27 km²

Nuclis de població: Cabacés. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Cabacés és un municipi de la comarca del Priorat, travessat de nord a sud pel riu Montsant que divideix el territori en dues zones desiguals a tocar del Parc Natural de la Serra del Montsant, en un terreny de grans contrastos. Com a referent de la vila trobem el Museu Municipal Miquel Montagud, on s’hi exposen les obres de l'antic museu privat El Eco del Greco amb reproduccions de El Greco i obres originals de l’artista. Aquest personatge dedicà gran part de la seva vida a l'art i en retirar-se a Cabacés va continuar practicant la pintura.

Del Cabacés medieval es conserven nombrosos arcs apuntats i porxos, sobretot a l’interior de les cases. Al costat de la font del canal trobem l’ermita de Sant Joan, d’estil barroc. Dins del terme destaca l’ermita de la Foia, d’estil renaixentista popular, i de molta devoció. També és digne de visitar el Pont Vell, pont de pedra de construcció medieval, als afores del municipi.

Una gran part del terme no és apte per al conreu, ocupat per roquerars, bosc i terrenys improductius. L'agricultura és l'activitat bàsica de Cabacés. Els conreus principals són: de secà, l'olivera i l'ametller, a més de la vinya i l'avellana; la fruita, i les hortalisses.  La cooperativa agrícola, fundada l'any 1933, amb el nom de Sindicat Agrícola, elabora vi i oli de qualitat.

Ajuntament de Cabacés

Alcalde/essa: Jaume Josep Pujals Pujals
Secretari/ària: Jesús Fuster Amades
Telèfon: 977 839 109
Fax: 977 839 227
A/e: aj.cabaces@altanet.org
Web: www.cabaces.org

Adreça
C. Major, 29
Cabacés - 43373