Camarles

Camarles

Municipi

Comarca: El Baix Ebre
Habitants: 3194
Extensió: 25,16 km²

Nuclis de població: Camarles, la Granadella, el Lligallo del Gànguil, el Lligallo del Roig. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

El municipi de Camarles es considera el mirador del delta i forma part del Parc Natural del Delta de l'Ebre. Amb un caràcter obert i plural, degut a les moltes cultures reunides d'arreu de les Terres de l'Ebre, d'Aragó i del País Valencià, al municipi conflueixen diverses tradicions populars com els bous embolats, focs d'artifici, menjades populars, concursos d’arrossegament, reines i pubilles, ofrena de flors, missa i processó en honor al patró...

El seu terme està a l'extrem nord-occidental del delta de l'Ebre, amb la major part de les seves terres formant part del sector muntanyós proper a la serra del Boix. La particular situació de Camarles afavoreix que sigui una de les poblacions amb més accessibilitat a les zones de visita del Parc Natural del Delta de l'Ebre. També té prou interès turístic la Torre de Camarles, bastida sobre una antiga alqueria islàmica fortificada de tipus defensiu. Recentment restaurada, la torre és un punt de partida per visitar els molts indrets d'interès que ofereix Camarles i el delta de l'Ebre.

Camarles és un municipi de considerable antiguitat en el que s'han trobat restes arqueològiques d'un poblat ibèric. Fou un port de mar abans de la formació de la plataforma deltaica. La zona conreada representa més de la meitat del total de les terres del terme, sobretot representada pel conreu de l’arròs pel que compta amb la Cooperativa Arrossera de Camarles, fundada el 1956. Una gran part de terrenys de secà s'han anat transformant en regadiu, mitjançant la construcció de pous, i s'han dedicat sobretot al conreu de cítrics i hortalisses. Les activitats ramaderes són força ben representades a la població amb granges avícoles.

Ajuntament de Camarles

Alcalde/essa: Ramon Brull Melich
Secretari/ària: Teresa Roca Castell
Telèfon: 977 470 007
Fax: 977 470 515
A/e: aj.camarles@altanet.org
Web: www.camarles.cat

Adreça
C. Vint, 18
Camarles - 43894