Cambrils

Cambrils

Municipi

Comarca: El Baix Camp
Habitants: 34734
Extensió: 35,21 km²

Nuclis de població: Cambrils, l’Ardiaca, Cambrils Badia, la Llosa, Mas d’en Bosc, Vilafortuny. (Font: Nomenclator oficial de la Generalitat de Catalunya)

Cambrils se situa al límit sud de la comarca del Baix Camp, tocant a mar. Destaca l'església de Santa Maria (del 1500), de la qual es conserva la porta de l'antiga muralla restaurada per Cèsar Martinell el 1932. Al barri del Port es conserva la Torre del Port o dels Moros, símbol de la façana marítima de Cambrils. També és important el Parc de Samà, una extensa propietat amb un palau del 1882, que ocupa 20 ha, amb jardins d’estètica colonial, nombroses espècies importades d'Amèrica i un estany artificial. Al terme s'han trobat petites mostres del paleolític mitjà a la punta del Cavet i vestigis de jaciments del neolític. També hi ha nombroses mostres de la romanització a la regió la Llosa.

El municipi és situat a la plana del Camp de Tarragona, tocant a mar. Té un total de 9 km de platja arenosa que comença al golf de Sant Jordi, una mica més enllà de la punta de Sant Pere, i s'estén fins a la punta de Riudecanyes.

L'impuls turístic que ha rebut la zona, compresa dins la Costa Daurada, ha estat el principal factor que explica la transformació de l'economia bàsicament agrària i pesquera del municipi en una altra caracteritzada pel desenvolupament del comerç i dels serveis, amb una gastronomia pròpia a tenir en compte.

Ajuntament de Cambrils

Alcalde/essa: Oliver Klein Bosquet
Secretari/ària: Josep M. Valls Andreu
Telèfon: 977 794 579
Fax: 977 794 572
A/e: oac@cambrils.org
Web: www.cambrils.cat

Adreça
Pl. de l'Ajuntament, 4
Cambrils - 43850