Campredó - Tortosa (EMD)

Campredó - Tortosa (EMD)

Municipi

Comarca: El Baix Ebre
Habitants: 1224
Extensió:

Nuclis de població: Campredó. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Campredó és una entitat municipal descentralitzada del municipi de Tortosa. Al sud, entre el canal i la serra de les Velles i sobre el riu Ebre, es troba la Torre de Campredó, amb planta rectangular i 11 m d'alçada, que ha estat durant segles un punt de referència importantíssim per a la regió i símbol de la comunitat. Aquesta torre en un passat va viure períodes d'esplendor, quan servia de guàrdia de l'estuari que donava entrada a la comarca, juntament amb les torres bessones de La Carrova i la de Sant Onofre.

Entre el patrimoni arquitectònic de Campredó destaca la Torre de Font de Quinto i l'anomenada Torre de Casa de Prat, torres d'origen templer del s. XIII. En el límit del terme, i ja en el municipi de l'Aldea (antiga pedania de Tortosa), es localitza la finca agrícola de la Palma, focus d'importants troballes arqueològiques, com la d'un gran campament romà.

Les poblacions més properes són Vinallop, l'Aldea i Masdenverge. Es troba a 11 metres sobre el nivell del mar, a l'extrem meridional de la serra de Collredó. El motor econòmic de la població és el polígon industrial Baix Ebre, que es troba al nord del nucli, on s'han instal·lat importants empreses de diverses temàtiques.

Ajuntament de Campredó - Tortosa (EMD)

President/a: Damià Grau Arasa
Secretari/ària: Javier Domingo Rodríguez
Telèfon: 977 597 050
Web: www.campredo.cat

Adreça
C. d'Escardó Valls, 10
Campredó - 43897