Capafonts

Capafonts

Municipi

Comarca: El Baix Camp
Habitants: 111
Extensió: 13,35 km²

Nuclis de població: Capafonts. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

L'emplaçament de Capafonts en un terreny costerut condiciona la disposició dels seus carrers i explica el desnivell que hi ha entre les cases de la part baixa i les del cim. L'entramat dels carrers del poble és realment complex, com correspon a una població que s'ha anat formant aprofitant les irregularitats del terreny i salvant els entrebancs de la topografia.

S'han trobat restes d'època prehistòrica a les coves del David, les coves del Daniel i al Bec de la Gallina. Cal remarcar que fora del nucli urbà existeixen un seguit d'elements d'un gran valor històric com són molins, marges, eres, places carboneres, etc. Aquests són un clar reflex de la vida i el treball rural a les muntanyes de Prades. Destaca el forn de pa medieval, remodelat en el vuit-cents i localitzat sota la casa de la vila ja que està situat 2 metres per sota del carrer, i Cal Macià, l'única casa amb façana historiada del poble i, per tant, un edifici de gran valor històric de l’època medieval.

La principal activitat ha estat l’agricultura, que es veia complementada per la ramaderia i l’explotació del bosc del que s'extreia llenya, carbó vegetal i productes alimentaris com castanyes o bolets; també cal esmentar les arnes d’abelles per obtenir mel i cera.

Ajuntament de Capafonts

Alcalde/essa: Eloi Borràs Fort
Secretari/ària: Carlota Vidal-Folch Torres
Telèfon: 977 868 049
Fax: 977 868 057
A/e: ajuntament@capafonts.com
Web: www.capafonts.cat

Adreça
C. les Fonts, 7
Capafonts - 43364