Castellvell del Camp

Castellvell del Camp

Municipi

Comarca: El Baix Camp
Habitants: 2828
Extensió: 5,21 km²

Nuclis de població: Castellvell del Camp, les Arboceres, Castellmoster, la Flor del Camp, les Planes del Puig, el Pinar, els Pugets, les Serres. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Castellvell del Camp està flanquejat pel barranc del Roquís i el barranc de les Roquetes. El poble es troba situat a un turó, on trobem l’ermita de Santa Anna i les restes d’un petit poblat ibèric d’època tardana que duu el mateix nom.

Al centre històric de la vila es conserven cases amb portals adovellats. Hi ha arcades antigues a Cal Tramuntana, documentada ja l'any 1706. Són d’interès la Festa del Ball de Coques per sant Vicenç, la Festa de la Banya i el dia dels Sants Innocents, que té origen vora el 1854 amb motiu de l’obtenció de la independència administrativa total respecte de Reus.

Castellvell s'ha convertit en una zona predominantment residencial. L'activitat agrícola encara es manté gràcies a la producció d'oli, de DO Siurana, i la tasca de la Cooperativa Agrícola de Castellvell i la seva Caixa Agrària. L'activitat industrial és reduïda però compta amb uns dels laboratoris punters a Europa en desenvolupament d'aliments intel·ligents.

Ajuntament de Castellvell del Camp

Alcalde/essa: Josep Manel Sabaté Papiol
Secretari/ària: Mònica Farnós Vilanova
Telèfon: 977 855 008
Fax: 977 855 173
A/e: ajuntament@castellvelldelcamp.cat
Web: www.castellvelldelcamp.cat

Adreça
Pl. Catalunya, 1
Castellvell del Camp - 43392