Cornudella de Montsant

Cornudella de Montsant

Municipi

Comarca: El Priorat
Habitants: 944
Extensió: 63,50 km²

Nuclis de població: Cornudella de Montsant, Albarca, Siurana. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Cornudella és un municipi del Priorat, situat a la falda del Parc Natural de la Serra del Montsant, una muntanya d’un elevat simbolisme que ofereix, a través del seu paisatge, la petjada de l’activitat humana lligada a un important patrimoni natural. Destaquen els seus nuclis agregats: Albarca i Siurana, dos petits nuclis totalment restaurats i un clar exemple d'arquitectura tradicional de muntanya. Siurana, va ser declarada al 1961 paratge pintoresc, i al 1995 bé cultural d'interès nacional, com a conjunt històric.

De la vila cal destacar Cal Doval que actualment acull el Museu Peris-Aragonès, i especialment el Celler Cooperatiu de Cornudella, obra de Cèsar Martinell. De Siurana sobresurt el seu castell àrab i l’església romànica del segle XII, i l’anomenat Salt de la Reina Mora, on diu la llegenda que, abans de veure’s sotmesa als cristians, va prefererir estimbar-se al buit i el seu cavall va deixar sobre la roca per sempre la petja de la seva ferradura.

L’economia es basa en l’agricultura de secà així com en el sector terciari. Cornudella és una de les zones amb més potencial turístic de la comarca. Actualment hi funcionen diverses residències casa de pagès i s'hi realitzen nombroses activitats relacionades amb l'excursionisme i els esports d'aventura, on el seus llegendaris penya-segats són coneguts arreu del món per a la realització d’aquestes pràctiques.

Ajuntament de Cornudella de Montsant

Alcalde/essa: Salvadó Salvadó Porqueras
Secretari/ària: Olga Gibert Plana
Telèfon: 977 561 416
Fax: 977 561 419
A/e: aj.cornudella@altanet.org
Web: www.cornudella.altanet.org

Adreça
C. del Comte de Rius, 10
Cornudella de Montsant - 43360