Duesaigües

Duesaigües

Municipi

Comarca: El Baix Camp
Habitants: 244
Extensió: 13,58 km²

Nuclis de població: Duesaigües. (Font: Nomenclator oficial de la Generalitat de Catalunya)

Duesaigües, municipi de la comarca del Baix Camp, deu el seu nom al fet d’estar situat en la confluència entre el barranc d’Enseula i el barranc dels Masos. El viaducte dels Masos, de 1893, que salva els dos barrancs, està declarat element del patrimoni industrial de Catalunya, i juntament amb l’església d’estil renaixentista dedicada a santa Maria són dos dels seus llocs d’interès.

El poble de Duesaigües té pocs carrers, curts i costeruts. És recomanable la visita de la font del Barrancó, als afores del poble, i a la font de la Vilamanya, situada al camí que ens porta al Castell Monestir Sant Miquel d'Escornalbou. El pantà de Riudecanyes, situat a 4 km de Duesaigües, permet gaudir de la pesca. Actualment l'aigua es destina als regadius de la comarca i al proveïment de diverses localitats.

La població és eminentment agrícola. Malgrat el seu nom, només hi ha unes 15 hectàrees de regadiu. El principal conreu és l'avellaner, en expansió, seguit per l'olivera i l'ametller, en quantitat més reduïda.

Ajuntament de Duesaigües

Alcalde/essa: Noèlia Tarragó Regodesebes
Secretari/ària: Lurdes Bretón Díaz
Telèfon: 977 834 085
Fax: 977 834 339
A/e: ajuntament@duesaigues.cat
Web: www.duesaigues.cat

Adreça
Plaça Catalunya, 2
Duesaigües - 43773