Falset

Falset

Municipi

Comarca: El Priorat
Habitants: 2735
Extensió: 31,62 km²

Nuclis de població: Falset. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Falset és la capital de la comarca del Priorat. Hi destaca el seu castell, primer element constitutiu de la vila, del segle XII. Avui dia, totalment restaurat, acull l'Arxiu Comarcal del Priorat i el Castell del Vi, un espai museístic definit a partir dels matisos i les particularitats del vi i del territori, de la visió i l'experiència de protagonistes i testimonis de la revolució vitivinícola de la comarca del Priorat.

Situada al sud-est de la comarca en una vall envoltada de muntanyes, entre elles la Roca Roja, el Morral i la serra de Llaberia, i al mateix centre de la conca del riu Siurana, la vila de Falset té centrat el seu símbol d’identitat en la plaça de la Quartera, antic mercat medieval i punt de trobada. La resta de la muralla i portals medievals, així com el Palau dels ducs de Medinaceli, actual seu de l’Ajuntament, són també destacables.

L'economia del terme havia estat tradicionalment de base agrària. La Cooperativa Agrícola Falset-Marçà (1919), obra de Cèsar Martinell, es dedica a la transformació i comercialització del vi, la fruita seca i l'oli. El factor de capitalitat comarcal ha condicionat la preeminència del sector dels serveis i la concentració d'indústries al terme.

Ajuntament de Falset

Alcalde/essa: Carles Brull Forn
Secretari/ària: Maria Cinta Rams Albuisech
Telèfon: 977 830 057
Fax: 977 830 668
A/e: aj.falset@altanet.org
Web: www.falset.org

Adreça
Pl. Quartera, 41
Falset - 43730