La Febró

La Febró

Municipi

Comarca: El Baix Camp
Habitants: 40
Extensió: 16,08 km²

Nuclis de població: La Febró. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Al municipi de la Febró, a la comarca del Baix Camp, neix el riu Siurana, amb infinitat de fonts d'aigua de qualitat excel·lent. Destaquen els avencs de La Febró, una escletxa de gran profunditat i amb multitud de coves en el seu interior com la cova del Corral, la font del Bassi i el barranc dels Gorgs, un lloc ideal per prendre un bon bany, fresc i tonificant. Altrament, cal destacar la Roca Corba, un conjunt de monòlits situats al costat del camí de Prades on s’aixeca el  santuari a la Mare de Déu de la Roca Corba.

La Febró és un dels pobles més alts de la comarca (753 m). Està rodejada pel massís dels Motllats i altres serres que confereixen al poble un entorn fantàstic gràcies als seus relleus calcaris amb grans cingleres, avencs i coves. Al municipi hi ha molts racons de gran bellesa per visitar, sobretot pels amants del senderisme i les sensacions del contacte directe amb la natura.

L’activitat econòmica del poble es va frenar a mitjans del segle XX amb la forta emigració cap a les ciutats de la plana del Baix Camp. Avui en dia només queda una empresa ramadera dedicada a l'oví i alguns agricultors que produeixen avellana.

Ajuntament de la Febró

Alcalde/essa: Lourdes Martorell Bonet
Secretari/ària: Josep Lluís Valero Nolla
Telèfon: 977 868 333
Fax: 977 868 333
A/e: aj.febro@altanet.org
Web: www.lafebro.oasi.org

Adreça
Plaça Major, 1
La Febró - 43364