La Figuera

La Figuera

Municipi

Comarca: El Priorat
Habitants: 114
Extensió: 18,69 km²

Nuclis de població: La Figuera. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

La Figuera és un municipi de la comarca del Priorat. Un dels llocs des d’on es pot gaudir millor de la immensitat del paisatge és l'ermita de Sant Pau, situada al nord-est de la població, on és venerada la Mare de Déu de la Mola, de molta devoció entre els pobles veïns. L'edificació està envoltada d'una terrassa, indret conegut com el Mirador de les 7 províncies, i a les seves immediacions, a la punta de la muntanya, es pot visitar el que fou lloc de comandament de l'exèrcit republicà durant la Batalla de l'Ebre.

D’orografia accidentada pels contraforts occidentals del Montsant, i situada a la dreta del riu del mateix nom, se la coneix com el sentinella del Priorat. El poble, de carrers estrets i costeruts, conserva el tipisme dels pobles de la comarca. Més que parlar d’edificis notables, cal destacar el seu entorn amb racons dignes de visitar, com el Balcó del Priorat o coll de Solans, la serra del Guixar, la Roca Foradada o les diferents coves naturals fetes a la roca, com la cova d’en Vasques.

El pilar econòmic de la població és el cultiu d'oliveres i vinya. Les plantacions de ceps es troben gairebé en la totalitat del terme, i donen uns vins amb DO Tarragona, subzona Falset, de qualitat exquisida, suaus i de gust característic. L'oli és de Denominació d'Origen Siurana.

Ajuntament de la Figuera

Alcalde/essa: Josep M. Porqueres Giral
Secretari/ària: Adolf Pellejà Llebaria
Telèfon: 977 825 201
Fax: 977 825 258
A/e: aj.figuera@altanet.org
Web: www.figuera.altanet.org

Adreça
Plaça de la Vila, 4
La Figuera - 43736