Municipi

Comarca: La Ribera d'Ebre
Habitants: 3410
Extensió: 116,90 km²

Nuclis de població: Flix, Comellarets, lo Riber. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

La vila de Flix és emplaçada a la dreta de riu Ebre, a la comarca de la Ribera d’Ebre. Dominant el pas del riu s’alça lo Castellet o castell de Flix, fortificació emmurallada que es construí damunt d'una talaïa ibèrica. Un altre símbol del municipi és la freixa centenària, que és l’emblema principal de l’escut de la vila.

Destaquen de Flix:  els refugis antiaeris que durant la Guerra Civil, i més concretament durant la Batalla de l’Ebre, van ser rellevants; el GR 99, un camí de 1.150 km, que comença al naixement del riu a Reinosa i arriba fins al delta de l'Ebre; l'espai natural del Meandre de Flix, on l'Ebre, al seu pas per Flix, forma un estrangulat revolt de gairebé 5 km en un meandre espectacular; i la Reserva Natural de Sebes.

Al municipi tenen la mateixa importància econòmica el turisme, la indústria (amb l’empresa ERCROS) i l’agricultura, principalment de secà. A principis d’octubre té lloc una important trobada de motoristes de Catalunya organitzada pel Moto Club Flix, entitat que ja compta amb 200 socis.

Ajuntament de Flix

Alcalde/essa: Francesc Barbero i Escrivà
Secretari/ària: M. Carmen Mauri Sales
Telèfon: 977 410 153
Fax: 977 410 649
A/e: aj.flix@altanet.org
Web: www.flix.cat

Adreça
C. Major, 18
Flix - 43750