La Ribera d'Ebre

La Ribera d'Ebre

Comarca

Capital: Móra d'Ebre
Habitants: 21870
Extensió: 827,30 km²

La Ribera d'Ebre és una de les comarques de les Terres de l'Ebre que s'estén a banda i banda del riu Ebre al llarg de 40 km entre l'embassament de Riba-roja i Miravet. La seva capital és Móra d'Ebre. Limita al nord amb el Segrià i les Garrigues, a l'est amb el Priorat i el Baix Camp, al sud amb el Baix Ebre i a l'oest amb la Terra Alta i la Matarranya.

Són molts els indrets d’interès que podem trobar al territori, com l’ermita de la Mare de Déu del Carme, l’ermita de Sant Miquel, les restes del castell d'Ascó, el Museu del Bast de Llaberia, el Temple de Roser a la Palma d'Ebre o el  Museu d'Instruments Musicals de Benissanet.

A la Ribera d'Ebre el riu ho és tot: lloc de trobada, alhora frontera i unió, canal de comunicació de persones, mercaderies i cultures i, sempre, punt de referència perquè tot gira al seu entorn. La població es dedica a l'agricultura, a la indústria i als serveis. En la indústria té gran incidència el sector energètic. Pel que fa als serveis, cal remarcar la importància del sector comercial localitzat a Móra d'Ebre (capital de la comarca), Móra la Nova i Flix.

Consell comarcal de la Ribera d'Ebre

President/a: Gemma Carim Gironés
Telèfon: 977 401 851
Fax: 977 400 400
Web: www.riberaebre.cat
A/e: consell@riberaebre.org

Adreça:
Pl. Sant Roc, 2
Móra d'Ebre - 43740

Municipis de la comarca