Garcia

Garcia

Municipi

Comarca: La Ribera d'Ebre
Habitants: 527
Extensió: 52,37 km²

Nuclis de població: Garcia. (Font: Nomenclator oficial de la Generalitat de Catalunya)

Garcia, municipi de la Ribera d'Ebre, està situat a banda i banda del riu Ebre en la seva confluència amb el riu Siurana. A 7 km del poble trobem l’ermita de Santa Magdalena, construïda sota una immensa roca que el cobreix. Dins el casc antic de Garcia es conserven diverses edificacions dels segles XVI, XVII, XVIII i XIX amb elements arquitectònics singulars. L'any 1835, durant la guerra carlina, quan incendiaren el monestir d’Escaladei, incendiaren també l'ermita de Garcia, que fou refeta posteriorment.

El terme és accidentat al nord per la serra del Tormo, a l'esquerra del riu, que forma la paret oriental del congost del pas de l'Ase, i continuada a la dreta per les serres que culminen al pic de l'Àliga.

L'agricultura ha estat l'activitat econòmica per excel·lència de la població. A les terres de regadiu hom hi conrea sobretot horta i arbres fruiters. Al secà predomina la vinya, els ametllers i l'olivera. El vi s'elabora a la cooperativa agrícola i es comercialitza sota denominació d'origen.

Ajuntament de Garcia

Alcalde/essa: Blanca López Quiñones
Secretari/ària: Heura Vidal Luengo
Telèfon: 977 400 638
Fax: 977 402 582
A/e: aj.garcia@altanet.org
Web: www.garcia.cat

Adreça
C. Major, 31
Garcia - 43749