Godall

Godall

Municipi

Comarca: El Montsià
Habitants: 598
Extensió: 33,62 km²

Nuclis de població: Godall. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Situat a la part central de la comarca del Montsià, Godall destaca per la festa del Carnaval, patrimoni viu del municipi. És un dels carnavals més populars i reconeguts a les Terres de l'Ebre, amb una nombrosa participació de colles disfressades i una seqüència d'actes que van des de nits de disfresses i música, tardes d'animació, batalles de farina fins a populars àpats. També sobresurt l'antic cementiri, del 1832, amb un conjunt d'onze esteles funeràries amb un relleu a l'interior que dibuixa la creu grega o de l'ordre de Malta; l'església del Salvador, l'edifici més emblemàtic de Godall, característic del gòtic tardà, i la plaça del Pou Bo, una construcció ben peculiar.

Es tracta d’una petita població que s'estén al peu de la serra que li dóna nom, pel seu costat interior o de ponent, i amb vistes panoràmiques als parcs naturals dels Ports i del delta de l'Ebre. Les poblacions d'Ulldecona, la Galera, Santa Bàrbara i Freginals delimiten el seu terme.

Godall és un poble de tradició agrícola, tot i que la ramaderia també té força importància dins del conjunt de les activitats primàries del terme. Destaca l'aviram i el sector porcí, si bé també hi ha bestiar oví, boví i cria de conills.

Ajuntament de Godall

Alcalde/essa: Alexis Albiol Roda
Secretari/ària: Salvador Vila Pastor
Telèfon: 977 738 018
Fax: 977 738 225
A/e: ajtgodall@gmail.com
Web: www.godall.org

Adreça
Pl. Mare Teresa Blanch, 8
Godall - 43516