Llorac

Llorac

Municipi

Comarca: La Conca de Barberà
Habitants: 91
Extensió: 23,33 km²

Nuclis de població: Llorac, Albió, la Cirera, Montargull, Rauric. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Situat a l'extrem septentrional de la comarca de la Conca de Barberà, el poble de LLorac disposa de paratges de gran bellesa natural com les Obagues del riu Corb, zona declarada Espai d'Interès Natural, pel seu microclima tan especial, en ser un enclavament de vegetació submediterrània i eurosiberiana en una zona normalment seca i de clima continental. També travessa el terme municipal la Ruta Verda de la Conca de Barberà, un projecte desenvolupat per conèixer més de prop els parcs eòlics de la zona.

El terme és accidentat pels contraforts dels altiplans segarrencs però hi ha un descens progressiu en la línia d'est a oest. El municipi, a 648 m d'altitud, ocupa la vall del primer tram del riu Corb, que neix al terme de Rauric al seu marge esquerre i al peu d'un tossal que el domina des de migdia.

A més de la població de Llorac, comprèn les pedanies de Rauric, la Cirera, Albió i el despoblat de Montargull. Tots són pobles petits que viuen principalment de l’agricultura del cereal i la ramaderia i que han sabut mantenir el seu encant. Són pobles carregats de patrimoni històric.

Ajuntament de Llorac

Alcalde/essa: Jordi Canela Graells
Secretari/ària: Maria Assumpció Canela Corbella
Telèfon: 977 881 380
Fax: 977 881 380
A/e: aj.llorac@altanet.org
Web: www.llorac.cat

Adreça
Plaça de Catalunya, 2 (C. Major - C. del Racó)
Llorac - 43427