Marçà

Marçà

Municipi

Comarca: El Priorat
Habitants: 600
Extensió: 16,06 km²

Nuclis de població: Marçà, el Verinxell. (Font: Nomenclator oficial de la Generalitat de Catalunya)

Marçà és un municipi del Priorat situat al sud de la comarca. És drenat per la riera de Marçà, afluent de capçalera de la riera de Capçanes. Cal destacar la Font dels Tres Batlles, paratge de gran bellesa, anomenat així perquè antigament era lloc de reunió dels alcaldes dels tres municipis limítrofs: Colldejou, Marçà i Tivissa.

De la vila hom pot visitar l’església de Santa Maria, d’estil neoclàssic amb elements barrocs, els rentadors públics i el museu municipal, dedicat als escultors Marçà-Giné i la seva esposa Lula Pérez, que alhora articula els actes culturals de la vila.

L'entorn natural compta amb espais com la Mil·loquera, petit turó de gran riquesa espeleològica, zones boscoses on fer excursionisme, o La Pallissa, petit embassament natural idoni per anar-hi a menjar.

L’agricultura, base de la seva economia, és de secà i el principal conreu és la vinya, seguida de l’olivera, els avellaners i els ametllers. La superfície no conreada és ocupada per pasturatges, garriga, bosc i algunes granges. La resta d’activitats econòmiques es distribueixen en el sector industrial i en el sector terciari.

Ajuntament de Marçà

Alcalde/essa: Josep M. Piqué Castellnou
Secretari/ària: Josep Antoni López Alañá
Telèfon: 977 178 000
Fax: 977 178 432
A/e: aj.marca@altanet.org
Web: www.marca.cat

Adreça
Pl. Arenes, 1
Marçà - 43775