Margalef

Margalef

Municipi

Comarca: El Priorat
Habitants: 106
Extensió: 34,66 km²

Nuclis de població: Margalef. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Margalef és un municipi del Priorat situat a l'extrem nord-oest de la comarca, en contacte amb la Ribera d'Ebre i les Garrigues. El territori, accidentat, dóna lloc a l'existència de coves, avencs i balmes, molt visitades pels excursionistes. La vila té carrers molt interessants però si haguéssim de triar un seria el carrer de les Covetes. Tota una banda del carrer és roca, que serveix de suport al carrer de dalt.

L'edifici més important del municipi és l'església de Sant Miquel, construcció neoclàssica del segle XVIII. També destaca l’ermita de Sant Salvador, un bon lloc de lleure on es respiren aires purs del majestuós Montsant. Un altre indret als afores del poble que podem visitar és la presa, situada en una zona de gran bellesa natural.

L'economia de Margalef es basa en l'agricultura. El cultius principals són l'olivera, la fruita dolça i l'ametlla. La cooperativa agrícola, fundada l'any 1952, elabora i comercialitza l'oli. Les iniciatives turístiques estan dirigides especialment al turisme rural, amb la possibilitat de realitzar activitats com l'escalada.

Ajuntament de Margalef

Alcalde/essa: Joaquin Vila Gibert
Secretari/ària: Helena Masegosa Marin
Telèfon: 977 819 167
Fax: 977 819 360
A/e: aj.margalef@altanet.org
Web: www.margalef.altanet.org

Adreça
Pl. de Sant Miquel, 15
Margalef - 43371