Mas de Barberans

Mas de Barberans

Municipi

Comarca: El Montsià
Habitants: 564
Extensió: 78,80 km²

Nuclis de població: Mas de Barberans, el Carrascal. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

El poble de Mas de Barberans, situat a la comarca del Montsià, està equipat amb cases de pagès, de turisme rural, una fonda, dos restaurants molt ben valorats i diversos comerços per poder passar uns dies agradables i confortables. També hi ha un parell d'hípiques, un mirador panoràmic i rutes senyalitzades.

Situat a la falda dels Ports, és un mirador excel·lent de tota la plana. Mas de Barberans, tot i trobar-se a les comarques de Tarragona, es troba només a 25 km de les províncies de València i Castelló.

L'activitat econòmica dominant és la producció d’oli. Fins als anys 70 aquesta activitat es complementava amb el pasturatge i la producció d'estris fets amb pauma (margalló) que s’intercanviaven o es venien als pobles de les comarques veïnes. Ara s'està recuperant aquesta activitat amb la creació de nous models respectant la tècnica tradicional. El primer cap de setmana d’agost se celebra la Fira de les Fibres Vegetals, on materials diversos com el jonc, la canya, la pauma, el cànem o el vímet es conjuguen amb diverses tècniques per oferir productes a cavall entre la modernitat i la tradició. El municipi aposta pel maridatge entre artesania i turisme i un clar exemple d’aquesta conjunció és el Museu de la Pauma, equipament que ofereix una àmplia oferta d’activitats al voltant del margalló i diferents fibres vegetals.

Ajuntament de Mas de Barberans

Alcalde/essa: Josep M. Lleixà Lleixà
Secretari/ària: Gema Roqueta Saura
Telèfon: 977 739 000
Fax: 977 739 146
A/e: aj.mbarberans@altanet.org
Web: www.masdebarberans.net

Adreça
Av. Joan Celma, s/n
Mas de Barberans - 43514