Masdenverge

Masdenverge

Municipi

Comarca: El Montsià
Habitants: 1071
Extensió: 14,61 km²

Nuclis de població: Masdenverge. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Municipi de la comarca del Montsià, la població de Masdenverge està situada enmig de dos grans parcs naturals, el Parc Natural del Delta de l'Ebre, on predominen les llacunes i zones de desembocadura del riu, i el Parc Natural dels Ports, un parc d’alta muntanya amb una rica i important flora i fauna salvatge. Cases rurals i rutes BTT pel barranc de la Galera són els principals reclams turístics d’aquest municipi.

Cap al 1857, Masdenverge s’independitzà de la Galera i es constituí en municipi propi. El terme municipal segueix el curs del barranc de la Galera, que baixa amb força quan plou abundantment. Les terres són força planeres i solament són lleugerament accidentades al sud-est pels darrers contraforts de la serra de Montsià, on s'assoleixen alçàries superiors a 100 m al sector conegut com les Boixes i al coll d'Amposta.

L'economia tradicional de Masdenverge és eminentment agrícola, però actualment la ramaderia és força destacada amb un predomini de l'aviram, del sector porcí i de la cria de conills. La proximitat amb Tortosa i Amposta també és un reclam socioeconòmic.

Ajuntament de Masdenverge

Alcalde/essa: René Gonel i Arasa
Secretari/ària: Carme Torta Ferré
Telèfon: 977 718 257
Fax: 977 718 493
A/e: aj.masdenverge@altanet.org
Web: www.masdenverge.cat

Adreça
C. Major - Pl. de l'Església, 1
Masdenverge - 43878