Maspujols

Maspujols

Municipi

Comarca: El Baix Camp
Habitants: 823
Extensió: 3,66 km²

Nuclis de població: Maspujols, Rocabruna. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Maspujols és un municipi del Baix Camp. Destaca entre d’altres per Cal Po, mansió construïda per un indià per a ser considerada la més espectacular de la vila. Es tracta d’una casa residencial, acabada el 1888, que fa ostentació del seu enriquiment.

També cal esmentar l’ermita de Sant Antoni, d’estil eivissenc, que permet gaudir d'una panoràmica excel·lent de bona part de la comarca i del seu litoral marí, dalt del cim d'un petit turó.

Maspujols és el terme més petit de la comarca. Està situat en un dels darrers contraforts de la serra de la Mussara, essent essencialment pla. És drenat per la riera de Maspujols, formada a l'Aleixar per la unió de les de la Vila i de la Mussara, que desemboca a la mar després de travessar els termes de Riudoms i de Cambrils. El poble es va anar constituint entorn de la casa principal, cal Pujol, que és la més antiga i que, segons sembla, dóna nom a Maspujols.
L’economia local es basa en el sector primari, on predominen els conreus de regadiu, gràcies a l’aigua del pantà de Riudecanyes, amb la producció d'avellanes i olivera.

Ajuntament de Maspujols

Alcalde/essa: José Antonio Rodríguez Mateo
Secretari/ària: Mariona Comerma Guerrero
Telèfon: 977 815 086
Fax: 977 815 856
A/e: aj.maspujols@altanet.org
Web: www.maspujols.altanet.org

Adreça
C. Botiga, 1
Maspujols - 43382