El Masroig

El Masroig

Municipi

Comarca: El Priorat
Habitants: 492
Extensió: 15,51 km²

Nuclis de població: El Masroig. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

El Masroig, situat a la carena d'un turó de 192 metres d'altura, a l'esquerra del darrer tram del riu Siurana, és un poble de carrers estrets i costeruts i cases senzilles. L'església parroquial de Sant Bartomeu (s. XIX) és l'edifici principal de la població. Aquesta sorprèn per les seves grans dimensions, pròpia d'una població més gran. Un dels atractius del municipi és el jaciment protohistòric de la muntanya Roig del Roget, de 1.200 m2 que va ser ocupat durant el final de l'edat de bronze i començaments de l'edat de ferro, i que avui dia és un dels poblats més antics que hi ha a Catalunya del qual podem veure la planta gairebé completa.

Del Masroig es pot anar a peu al Molar i Bellmunt pels antics camins de ferradura que unien aquestes poblacions, fent possible un passeig molt agradable. També és recomanable la visita a l'ermita de les Pinyeres, antiga església del desaparegut poble del mateix nom, que s'alça sobre un turó al marge del riu.

El principal conreu és la vinya, seguida a distància de l'olivera, l'ametller i els fruiters. El celler el Masroig comercialitza gairebé la totalitat del vi i l'oli de poble, essent el celler més gran de la DO Montsant i també una de les més antigues del Priorat. A banda, també trobem diversos cellers particulars.

Ajuntament del Masroig

Alcalde/essa: Ferran Masip i Bargalló
Secretari/ària: Núria Sentís Bargalló
Telèfon: 977 825 126
Fax: 977 825 126
A/e: aj.masroig@altanet.org
Web: www.masroig.altanet.org

Adreça
Pg. del Progrés, 1
El Masroig - 43736