Miravet

Miravet

Municipi

Comarca: La Ribera d'Ebre
Habitants: 706
Extensió: 32,33 km²

Nuclis de població: Miravet, l'Illa de Putxó. (Font: Nomenclator oficial de la Generalitat de Catalunya)

Miravet està situat a la dreta del riu Ebre, enclavat al peu d’un turó, a la comarca de la Ribera d’Ebre. Destaca pel seu magnífic paisatge i pel seu nucli històric d’origen musulmà amb un entramat de cases que pengen sobre el riu i que s’enfilen per la muntanya i els penya-segats, amb el castell templer presidint-lo. S’hi pot arribar amb el Pas de Barca, un transbordador format per dos llaguts (barques típiques de l'Ebre) units per una plataforma on poden pujar fins a tres cotxes i que actua com a pont mòvil per creuar l'Ebre. Pujant pels seus carrers podem trobar els típics carrers porxats, cases antigues i bonics racons amb vistes sobre el riu i la vegetació. Al punt més alt de la població hi ha el castell, reformat pels templers al segle XII.

El municipi ofereix una ruta fàcil que barreja història, natura i tradició, tres elements singulars del patrimoni d’aquestes terres. A més, permet gaudir de la seva gastronomia, i els amants de l’esport poden practicar el piragüisme, el senderisme o fer el recorregut del GR 99. Miravet també és famós per l’obra pictòrica de Joaquin Mir i per haver estat escenari de la Batalla de l’Ebre.

L’ofici més ancestral és el de terrissaire, anomenat canterer a Miravet, on avui en dia treballen set tallers. L’economia del terme ha estat tradicionalment basada en l'agricultura, activitat que encara ocupa bona part de la població, tot i l'augment de les activitats industrials a la comarca. El municipi de Miravet ha potenciat els darrers anys del segle XX els seus atractius turístics.

Ajuntament de Miravet

Alcalde/essa: Antonio Llambrich i Consarnau
Secretari/ària: Anna Jornet Jornet
Telèfon: 977 407 134
Fax: 977 407 455
A/e: aj.miravet@altanet.org
Web: www.miravet.cat

Adreça
Pl. Major, 1
Miravet - 43747