Mont-roig del Camp

Mont-roig del Camp

Municipi

Comarca: El Baix Camp
Habitants: 12460
Extensió: 63,32 km²

Nuclis de població: Mont-roig del Camp, Miami Platja,Les Pobles, Masos d'en Blader. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Mont-roig del Camp és un municipi tant extens com privilegiat dins de la Costa Daurada ja que des de la muntanya de la Roca es poden veure la plana conreada i els 12 quilòmetres de litoral dividits en una platja baixa de sorra fina i daurada, i una costa alta que crea una entranyable xarxa de cales de reduïdes dimensions i de gran valor natural.

No es pot parlar de Mont-roig i no fer-ho del genial pintor Joan Miró. Durant 65 anys es va forjar una relació molt especial entre l’artista i el municipi. Fruit d’aquesta sinèrgia són les obres exposades arreu del món com: La masia, La casa de la palmera, Sant Ramon entre d’altres. Es poden veure els paisatges originals a través de l’Itinerari Miró i endinsar-se en la persona de Joan Miró gràcies al Centre Miró, instal·lat a l’església Vella del poble de Mont-roig.

També destaquen la programació dels Banys de Lluna, que omple les nits d’estiu, les Festes de Sant Jaume, la Festa Pirata de Miami i la Festa Major de Sant Miquel amb el seu mercat medieval.

L’oferta és tant extensa com variada, oferint càmpings de primer nivell, gastronomia per a tots els gustos i butxaques, activitats nàutiques, excursions a peu o en bicicleta (servei oficina BTT), ...
Les principals fonts de riquesa del municipi són el turisme, l’agricultura i els serveis. L’any 2003 la Generalitat de Catalunya va declarar Mont-roig del Camp municipi turístic.

Ajuntament de Mont-roig del Camp

Alcalde/essa: Francisco Morancho López
Secretari/ària: Aránzazu Sorlí Pons
Telèfon: 977 837 005
Fax: 977 838 089
A/e: aj.mont-roig@altanet.org
Web: www.mont-roig.cat

Adreça
Ctra. de Colldejou, s/n
Mont-roig del Camp - 43300