Montbrió del Camp

Montbrió del Camp

Municipi

Comarca: El Baix Camp
Habitants: 2909
Extensió: 10,70 km²

Nuclis de població: Montbrió del Camp. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

La vila de Montbrió, situada al municipi de la comarca del Baix Camp, s'enorgulleix de tenir quatre  parelles de gegants, dues d’elles estan catalogades en el reduït grup de gegants centenaris de Catalunya. També destaca l’església parroquial de Sant Pere Apòstol amb un orgue catalogat com a monument historicoartístic musical, del segle XVIII, d'estil barroc i amb moble d’estil imperi. La casa de la vila destaca pel seu estil renaixentista i pels seus porxos. A més, hi ha diverses cases d'interès modernista com Cal Recó, Cal Bargalló, Cal Blay, Ca l'Apotecari, Cal Vidal, Cal Pelegrí, Cal Reverter i Cal Figuerola. També podem trobar a Montbrió del Camp el Museu del Vi Els Cups i altres museus amb col·leccions de pintura i escultura.

Montbrió se situa al bell mig de la plana del Camp de Tarragona, a uns 6 km de la costa mediterrània, i a uns 5 km de la Serralada Prelitoral Catalana. Gaudeix d'un clima temperat, típicament mediterrani i on bufa sovint el serè.

L'economia local tradicional es basa en una rica agricultura de regadiu i de secà. Destaquen la qualitat de l'oli d'oliva verge inclòs a la denominació d'origen Siurana, així com també el moscatell de Montbrió. Un altre apartat de l'economia local és la indústria en la que es troben petites fàbriques de persianes, de mobles a mida, metal·lúrgiques, de PVC, de material quirúrgic, de pinsos, etc.

Ajuntament de Montbrió del Camp

Alcalde/essa: M. del Carme Blay Boquera
Secretari/ària: Julen Barriola Muguerza
Telèfon: 977 826 010
Fax: 977 826 502
A/e: aj.montbriocamp@altanet.org
Web: www.montbriocamp.altanet.org

Adreça
Pl. de la Vila, 1
Montbrió del Camp - 43340