Móra d'Ebre

Móra d'Ebre

Municipi

Comarca: La Ribera d'Ebre
Habitants: 5695
Extensió: 45,12 km²

Nuclis de població: Móra d'Ebre. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Móra d’Ebre es troba situada a la riba dreta de l’Ebre, entre el pas de l’Ase i el de Barrufemes, al centre de l’anomenada cubeta de Móra. La presència de la cultura ibèrica s’ha localitzat a la població en les restes trobades al voltant del calvari. La romanització i posteriorment els àrabs deixaren una forta empremta en la vida local.

El lloc més històric i més interessant és el castell de Móra, d'origen islàmic, casa dels Entença i dels ducs de Cardona, que s'alça a la vora del riu i que té seccions restaurades i un mirador. Altres llocs d'interès són: el passeig del Pont, l'ermita del Calvari, el poliesportiu municipal i diferents indrets de lleure a la vora del riu. També destaca la Sala d’exposicions Julio Antonio, ubicada als baixos del solar de la casa on va néixer l’artista.

La vila ha intentat diversificar la seva economia, que continua lligada a la indústria, tot i que el principal sector d'ocupació ha esdevingut el dels serveis. Els conreus principals són l'ametller, que ha perdut terreny, l'olivera, que n'ha anat guanyant, i els fruiters (sobretot presseguers). En la ramaderia destaquen els sectors avícola i porcí.

Ajuntament de Móra d'Ebre

Alcalde/essa: Joan Piñol Mora
Secretari/ària: Adoració Fornós Clúa
Telèfon: 977 400 012
Fax: 977 400 955
A/e: ajuntament@moradebre.cat
Web: www.moradebre.cat

Adreça
Pl. de Baix, 1
Móra d'Ebre - 43740