La Morera de Montsant

La Morera de Montsant

Municipi

Comarca: El Priorat
Habitants: 159
Extensió: 52,88 km²

Nuclis de població: La Morera de Montsant, Escaladei. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

El municipi destaca pel seu enclavament geogràfic, sota els cingles del Parc Natural del Montsant. Del nucli històric destaca l'església parroquial dedicada a la nativitat de la Mare de Déu i de sòlida construcció, i l'antic castell de la Morera, de probable origen sarraí. En plena serra del Montsant, encara s'alcen les ruïnes del que va ser el primer monestir de l'orde cartoixà a la península Ibèrica: la Cartoixa d'Escaladei.

El poble se situa al sector septentrional de la comarca, a 743 m d'altitud i protegit pel Montsant,serra que pertany en bona part al seu terme. A més del nucli de la Morera del Montsant, el terme municipal conté la pedania d'Escaladei que està situada a cinc quilòmetres de la Morera.

Es conrea vinya, cereals, ametllers i avellaners. El fort despoblament s'ha vist darrerament una mica compensat per l'inici de la utilització de les cases com a lloc de segona residència i, en l'actualitat, s'ha desenvolupat una activitat econòmica enfocada cap al turisme. Així hi ha diversos restaurants, hotels i cases de pagès. També, davant l'increment del sector del vi, hi ha diversos cellers particulars.

Ajuntament de la Morera de Montsant

Alcalde/essa: Meritxell Martorell Porqueres
Secretari/ària: Sandra Anglès Lorca
Telèfon: 977 827 112
Fax: 977 827 112
A/e: aj.morera@altanet.org
Web: www.morera.altanet.org

Adreça
Pl. del Priorat, 6
La Morera de Montsant - 43361