Els Muntells - Sant Jaume d'Enveja (EMD)

Els Muntells - Sant Jaume d'Enveja (EMD)

Municipi

Comarca: El Montsià
Habitants: 490
Extensió:

Nuclis de població: Els Muntells. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Els Muntells es troba a la comarca del Montsià. Els seus punts més destacats del casc urbà són l’església parroquial de Sant Llorenç, construïda per devots i voluntaris a començaments dels 50 i la barraca Conxita del Delta, anomenada del "Governador", edificada a finals de la dècada dels 70 i basada fidelment en les normes i costums tradicionals de la terra. També són importants: l’edifici de l’Ajuntament, de 1985, les escoles, la zona esportiva, el casal, els equipaments culturals, la biblioteca, el museu, l’auditori i l’àrea d’estacionament d’autocaravanes, al costat de l’àrea de lleure que disposa de barbacoes i servei públic.

Els Muntells és una Entitat Municipal Descentralitzada del municipi de Sant Jaume d’Enveja, la població més propera on el riu Ebre s’abraça al Mediterrani. Està rodejada d’arrossars i horta, molt a prop de platges verges i dels paratges més atractius del Parc Natural del Delta de l’Ebre. Es troba a 19 quilòmetres d’Amposta i a uns 5 de Sant Jaume d’Enveja. El municipi està envoltat dels millors paratges amb important fauna i flora típica del Delta, una llarga costa plena de platges naturals i miradors observatoris d’aus.

L’economia tradicional és el cultiu de l’arròs complementat amb el conreu de l’horta, sense oblidar la pesca i la caça. Moltes persones dels Muntells treballen en empreses agrícoles; altre sector es dedica a la construcció, així com diferents professionals que treballen desplaçant-se a poblacions de l’entorn amb més activitat industrial.

Ajuntament dels Muntells - Sant Jaume d'Enveja (EMD)

President/a: Rafael Porres Mármol
Secretari/ària: Ruth Ramal Sancho
Telèfon: 977 479 057
Fax: 977 479 303
A/e: emd.muntells@altanet.org
Web: www.elsmuntells.org

Adreça
Carrer Major, 1
Els Muntells - 43879